fbpx

Online Marketing Tips van TSN Media


Alles wat je moet weten over Online Marketing


Online Marketing in Coronatijd | De impact van Corona op Online Marketing

Deze Corona-crisis heeft op iedereen een enorme impact gehad; voor zowel bedrijven als consumenten. Het is dan ook niet gek dat veel ondernemers zich afvragen wat dit voor hun bedrijf of organisatie betekent op zowel de korte als lange termijn. Hoe ga je als ondernemer met deze situatie om? Wij hebben hier een aantal inzichten en tips voor je verzameld zodat jouw online marketing mee beweegt met deze crisis.

Online Marketing op lange termijn

Normaliter maak je je online marketing strategie vooraf en voor een langere periode. Dit houdt in dat een crisis zoals deze dus niet per se hoeft te betekenen dat je iets moet veranderen in je strategie. Als het goed is, heb je namelijk van tevoren goed nagedacht over je middelen, doelgroep en hoe je deze wil benaderen. Het is wel van belang dat je waar nodig je content en ideeën aanpast op de huidige situatie. Ondanks dat je een marketingstrategie van tevoren bepaalt, is het namelijk altijd goed om wijzigingen aan te brengen als de situatie daarom vraagt. Kijk bovendien altijd naar de toekomst. Vraagt deze crisis voor jou als bedrijf om veranderingen? Moet je toch iets aanpassen in je online strategie? Dan is het goed om daar nu al de volledige focus op te leggen. Liever even met ons sparren? Dat mag altijd!

Online Marketing in Coronatijd | De impact van Corona op Online Marketing 1

Online Marketing op korte termijn

Voor veel ondernemers zijn de gevolgen van deze crisis op de korte termijn goed voelbaar. Kijk bijvoorbeeld naar de horeca- en evenementenbranche. Veel van deze organisaties hebben noodgedwongen hun online (en offline) campagnes moeten beëindigen omdat evenementen geen doorgang hebben kunnen vinden. Het heeft natuurlijk geen nut om een campagne te laten draaien met als doel meer tickets verkopen voor een evenement dat niet meer gaat plaatsvinden. In dergelijke gevallen moet je als ondernemer dus snel schakelen, kijken hoe je de schade zoveel mogelijk kunt beperken en wat jouw online marketing kanalen daaraan kunnen bijdragen.

Social media

Door deze Corona-crisis is het aantal thuiswerkende (of helemaal niet-werkende) mensen enorm toegenomen. Een logisch gevolg hiervan is dat het gebruik van social media enorm is toegenomen. Dit is een kans die je als ondernemer niet mag laten schieten. Zorg er daarom voor dat je je houdt aan je contentkalender en dat je dus frequent blijft posten. Zorg ervoor dat de content die je post relevant is en interactie uitlokt met je doelgroep. Stel bijvoorbeeld scherpe vragen, deel aantrekkelijke visuals, lok suggesties uit of laat ze bijvoorbeeld een vraag aan jouw bedrijf stellen. Kijk wel uit met het delen van informatie over (of verwant aan) Corona. Het is natuurlijk goed om in te spelen op actualiteiten, maar probeer je in deze discussies qua mening afzijdig te houden.

Online Marketing in Coronatijd | De impact van Corona op Online Marketing 2

Facebook & Instagram Ads

Adverteren via Facebook en Instagram is een uiterst effectieve manier om je doelgroep te bereiken met resultaatgerichte advertenties. Door de crisis is er voor veel mensen een andere situatie ontstaan. Doordat er minder mogelijk is, zijn er veel mensen die zich vervelen. Maak hiervan gebruik in je advertenties en speel in op deze situaties. Door ervoor te zorgen dat jouw advertenties actueel zijn, trekken ze beter de aandacht van jouw potentiële klanten. Heb jij hulp nodig bij het adverteren op Facebook en Instagram? Vraag dan gerust naar wat wij voor jou kunnen betekenen. KLIK HIER.

Google Ads

Naast het gebruik van Facebook en Instagram Ads, is Google Ads een geweldige manier om je doelgroep te bereiken. Doordat veel bedrijven en organisaties in deze periode hun campagnes hebben gepauzeerd, is er meer ruimte voor jouw advertenties. Het voordeel van Google Ads ten opzichte van adverteren via andere platformen is dat je bij Google Ads alleen betaalt voor je Clicks. Je hebt dus altijd resultaat en gooit je budget niet weg.

Online Marketing in Coronatijd | De impact van Corona op Online Marketing 3

Als afsluiter

Of het in deze periode nu rustiger is dan normaal, even druk of juist drukker, het is altijd een goed moment om je online marketing onder de loep te nemen. We leven in een online tijdperk wat betekent dat iedereen een groot gedeelte van zijn of haar dag online is. Ga eens bij jezelf na wat jij allemaal via internet doet: bedrijven opzoeken, recensies raadplegen, de bios of restaurant reserveren, tickets kopen voor een musical, auto’s zoeken et cetera. De kans is dus erg groot dat jouw doelgroep jou dus op dezelfde manier wil zoeken. Vraag jezelf nu eens af: “Ben ik goed genoeg online vindbaar en straalt mijn website en social content uit waar ik voor sta?”. Als je tot de conclusie komt dat er nog winst te behalen valt, is het slim om dit de komende tijd aan te pakken. Laat bijvoorbeeld je website voor SEO optimaliseren of laat helemaal een nieuwe website ontwikkelen. Investeren in je online presence, is investeren in de toekomst van je bedrijf.

Hulp nodig met Online Marketing?

Wij snappen best dat het niet voor iedere ondernemer even makkelijk is om een online marketing strategie te bedenken en uit te voeren. Vaak heb je het te druk met andere dingen of mis je simpelweg de benodigde kennis. TSN Media staat in deze gevallen altijd voor je klaar. Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Plan dan een gratis adviesgesprek in, dan denken wij met je mee. Stuur een e-mail naar info@tsnmedia.nl, bel ons op 085 273 97 86 of klik hier.